Filmler

Kara Sevdalı Bulut


Bir zamanlar cennet kadar güzel bir ülke varmış. O ülkede insanlar özgür değilmiş ve insanlar korku içinde yaşarlarmış. Çünkü, ülkenin hakimi zorbanın biriymiş. O ülkede fabrikada çalışan bir anne, banka memuru bir baba ve küçük bir kız yaşarmış. Bir gece sabaha karşı o güzelim ülkede askeri darbe olmuş ve anne, silahlı adamlar tarafından evden alınıp bilinmeyen bir yere götürülmüş. Günlerden sonra, anne gördüğü işkenceden dolayı yasayan bir ölü gibi geri dönmüş. Anne, yeni bir kişilik oluşturma ve varolabilme mücadelesi verirken kocasının klasik erkek kişiliğini zorlamış. Baba, kişilik bunalımına girerek çözülmüş ve giderek baskıcı, zorba bir kişiliğe dönüşmüş. Rivayete göre, anne ve kızı babayı terkedip bulut olmuşlar ve gökteki bulutların arasına karışmışlar.

Senaryo ve yönetimini Muammer Özer’in gerçekleştirdiği 1988 yapımı 97 dakikalık Kara Sevdalı Bulut filminde oyuncular Haluk Bilginer, Zuhal olcay, Şahika Tekand, Bülent Oran, Gökhan Mete, Sonat Bilgin.

Kara sevdalı Bulut filmi ile ilgili yönetmen tarafından hazırlanmış ayrıntılı sansür dosyasını okumak için buraya tıklayınız

Başa dön tuşu